Followers

Friday, September 26, 2014

I am little designer..

Alhamdulillah..rezeki dpt kerja lepas dah kahwin..cari pengalaman utk bukak bisnez..ni la rupa opis tmpat daku mencurahkan idea dan tnaga..selesa..alhamdulillah..

TRIPRINT

Bos sini bg pekerja bukak bisniss kat sni..baek sungguh bos.. Bos kata boleh tambah rezeki dan rezeki kdai pun masuk jgk nti. Kat sni, ada perkhidmatan print n pos taw.. Sini selain design, boleh print baju, silkscreen, heatpress, halftone n custom..bagi injek print pulak boleh print bunting, banner, flyer, name card , business card, poster, sticker,template wedding, signboard, billboard etc..event planer ckop lgkap lrh wat sni..gift pun ada..termasuk cop di beg, topi n mug..rubberstmp pub ada..nti saya update brg sy buatt...okayyyy..
#feelexitedtodesign 

Thursday, May 8, 2014

My Artwork for My Job

Assalamualaikum & Morning..

Lama benor tak post lam entry..sampai dah lupa mcmana caranya...
leh tunjuk kat anak2 atau cucu2 nanti bila dah tua..hehe kenangan kan..tunjuk yg baek xpe, yg kurang baik xyah laaa..hehehe

"Ni la hasil bonda/nenda dlu..hehehe"


This one about banner for Celebration Chinese New Year 2013.
The wording I can't understang but the feeling, should be understand.hehe





Okay, nampak tak apa mende ni? ni file design. Bahagikan tengah2 utk permukaan depan & blakang.. People said, Open size design.hehehe




Simple kan? Tapi sronok edit projek ni..Projek Kementerian Negeri Perak. Lain rasanya bila kita buat deal
dengan orang2 kementerian ni..Jadi kekok nak berkomunikasi sbb tinggi sngt apa deme nak bagi taw tp hasilnya nak yg formal n simple.hehehe Tak lama lagi murid-murid tahun 4 belajar Teknologi Maklumat mcm saya belajar kat kampus dlu,, Dasyat la deme ni..hehehe




Satu lagi design file berkonsepkan skolah customer.



This is cover book for Kementerian Pendidikan Malaysia.



I like this artwork.. This is pocket file design. Theme, vector , ahape, color ang typo.



File Cover Design.


File Cover Design.


 File Cover Design.




Magazine Cover Design.
Theme, Stamp + All magazines.
Need one day for this design.



Back Cover Design.




Banner Design.



Banner Design.




Magazine Cover Design.



Back Cover Design.






Back Cover Design.




Magazine Cover Design.
More than 100 images used for this editing.





Magazine + Poster Design.




Book Cover Design.






This customer nak kan kelainan dari majalah2 skolah sebelum ni. Nak nampak shape, typo 3D, modern but simple. More than 2 days kena buat.. Kejap2 reject, tukar idea, tukar warna. Last skali ni hasilnya.hehe




Ni kerja-kerja saya di Sin Boon Beng Taiping, Perak. Jadi designer kat sana memang mencabar. Sehari keluarkan banyak design utk customer. minimun satu projek kena ada dua ke tiga pilihan design. Peragh otak idea & terkejar2 skill. Sronok kerja sini sbb banyak senior2 graphic n banyak bahan rujukan. Kerja skali dengan designer India n Cina. Ada anjing2 & kucing2 berkeliaran skali. Nekad kena benti kerja sebab2 tertentu. Cari kerja lain JOMMMM!!!! =)





Tuesday, February 5, 2013

Project Custom Album

Assalamualaikum..
alhamdulillah..selesai one job..menyelesaikan custom album for wedding..
Thanks for Eddy, kawan skolah masa King Edward dulu  sbb bagi kepercayaan kat saya untuk mengedit custom album ni..
Masyukk jugak rezeki masa dok umah habeskan cuti sem..dapat jugak beli ikan untuk makan kat umah..hehehehe (sebenarnya beli bedak) =P
 Projek ni dalam seminggu untuk disiapkan..
biasalah, bab memilih gambar lambat cikit..hehhehe
Saya enjoyed utk siapkan projek ni sbb dpt isi masa kosong.. =)
Orait, kat bawah ni ada hasil kerja saya dalam mengedit custom album tu..



Cover

Permulaan

Renungan


Sentuhan



Important moments | Keberkatan Allah SWT


Dah tengokkan? apa lagi? meh doakan kebahagiaan rumahtangga dorang..tak rugi kita berdoa untuk kebahagiaan orang taw.. "Ya Allah, sesungguhnya, Dikau lah yang menemukan jodoh pertemuan seseorang itu..dan Dikau jugalah yang mewujudkan manusia secara berpasangan di dunia ini. Berkatilah pasangan di atas ini menempuh perjalanan hidup berumahtangga dan dorongilah mereka menjalani ibadah berumah tangga sehingga menjadi keluarga yg bahagia di dunia dan akhirat.aminn..

Yeyyyy..siap sudah..leh rehat..tunggu projek seterusnya pulak.. ^.^



Thursday, January 3, 2013

Custom Album

  Ni Cover Depan


 Di meja santapan raja sehari


 Setiap saat ada detiknya..


Memori bahagia tersingkap bersam keluarga..


Assalamualaikum dan salam sejahtera ^.^
Hye..kat atas ni antara kerja-kerja photoshoot dan editing saya..
korang nak tak? kalau nak sebarang tempahan atau pertanyaan, hubungi saya yaa.. ^.^

Tuesday, December 4, 2012

Cover Album Wedding Photography

Assalamualaikum & hye..
This time Classic custom album design from me.. ^.^

Majlis perkahwinan ni di Kelantan.. Dorang sangat sweet n malu-malu miaww..hehehe

Pakej yang ditawarkan untuk wedding photography ni boleh dirunding, harga murah2 je siap dengan pakej print ataupun softcopy..pasti memuaskan.. 

prinsip saya design tak kedekut, amik gambar tak lokek.. buat yang terbaek utk memori anda dan untuk hasil kerja saya..

Sebarang pertanyaan boleh ditanya, di comment, atau hubungi saya terus di emel yang tertera mahupun boleh call je terus..
okay,, assalamualaikum..tata

Text