Followers

Thursday, December 29, 2011

My_Diary_Blogger

Malam ni
Malam ni sedeh lgi..penat kalau sedeh je dan sangat sakit hati bila dapat rasa orang disekeliling sedih serta terluka dengan sikap berahsiaku..tapi aku xnak sebarang pergaduhan berlaku..hmmm..

Tuesday, December 27, 2011

My Diary_Blogger

Hari ni aku tewas lagi dengan air mata..petang berborak dengan ibu..malam pula berborak dengan abah..ibu berpesan suruh bersabar..ingat peristiwa dulu dan usah biarkan berulang lagi..ambil peluang yang kedua ini dengan sebaiknya..ibu nak aku berkahwin bila dah tamat study dengan si dia..pilihan ibu yang slalu keceritakan n kenalkan..segalanya yang patut tentang si dia, aku ceritakan kepada ibu agar ibu dapat juga memberikan nasihat serta pandangan dan restunya juga penting untukku..ibu merestui jika hubunganku dengannya tapi bagaimana dengan abah ? Malam tadi keluar dengan abah dan adik bongsu..kami pi beli baju skolah adik..almaklumla, skolah dah nak bermula..school come back ! Hehehe.. Tiba2 abah kata..nanti dah abes study, kerja sampai 5 ke 6 bulan baru nikah..cari duwit ckit dlu bagi stabil nti si suami tak la susah sangat..dan cari laki yang boleh berkrompromi..maksudnya, boleh berkrompromi bagi ruang untuk kerja kat lua..abah kate, aku kena kerja jugak..kena bayar duwit ptptn dulu..untuk beli kreta n aset persendirian n semestinya nak ringankan beban ibu..so, ayah kata kalau jumpa laki yang cemburu buta dan jenis xbagi kerja..lupakan sahaja kecuali kalau laki tu gaji beribu2..sampai xbagi kerja..hehehe..abah nak dalam perhubungan aku n suami ada tanggujawab n tugas masing-masing..ada sebab kenapa abah kata camtu..lagipun, aku kan study..jadi agak rugi jika lepas degree kahwin dan trus dok umah..ilmu tak berkembang lak nti..heehhe..mana satu nak ikut ni? Kahwin lepas study atau biar kukuh pendapatan dulu?
Tengoklah gane..kita planning je tapi Allah yang menentukan..aku nak seorang laki itu dapat memimpin aku utk mengecapi kebahagiaan dunia n akhiray..kalau stakat nak hot-hot n cari kesenangan kat dunia je..xpayah la..terima kaseh je banyak2..smoga jalan ku dipermudahkanNya..aminn..
Kepada insan yang ku sayangi..tidak kira apa yang berlaku..kaseh sayangku kepadamu tidak akan ku lupai kerna aku amat menyayangimu seadanya dan sepenuhnya setanding dengan cinta insan kepada insan..dan hanya pada Illahi merupakan cinta abadi n agung..tiad asiapa yang berhak merampasnya dan mempermaenkan perasaan ini..

Friday, December 23, 2011

My_Diary_Blogger

Harini 23Disember2011..awal pagi dari umah Bachok ke umah mimi di sebelah Tesco..apetah nama kawasan umah mimi, keterlupaan la pulak..hehehe apa yang nak diceritakan, aku dapat pengalaman baru..maen dengan anak kambing..bukan anak tapi baby kambing..kembar tiga tu..cukup manje..macam anak kucing..first time kowt aku pegang mcm hari ni..sebelum ni bukan pernah belai kambing tapi kena tanduk dek ibu kambing ada la sampai terkupas kulit perut..┅┄:pƗƗe̲̅e̲̅²≈\=D/ƗƗe̲̅e̲̅²•⌣•
Pengalaman kedua pulak..aku pegi umah cik ipah, kat Kota Jembal..sangat mengantok sebab bangun awal pagi bawak moto..perjalanan dalam sejam..mane xpenat..kebas abes semua badan..pastu yang bestnya, aku terimbas kembali zaman budak2 aku..sebab masa kat umah ipah. Anak2 saudara ipah atau budak2 ramai la jgak..dorg maen "Lubang Tikus"..hahaha lucu la sbb dulu pun aku maen jgk..hehehe yang best, ada budak kecik baru lepas tujuh hari kena sunat pun maen skali..siap pakai pelekat lagi..adik oiii..bentan kang baru taw..hehehe I never forget my chillhood..so sweet n naugty..hehehehe

Monday, December 19, 2011

My Lappy..

Sangat sedeh dan risau..pagi ni bukak2 laptop ada problem..tunggu nak dekat stengah jam pun masih Starting Windows..Aduh..baru je format..nape cmni..tgh xde duwit ni..jangan la wat hal..banyak kerja tak disettlekan lagi ni..jangan la failure configuring windows updates je..xde ke putera kayangan yang reti perbaiki laptop ni? Xnak laptop baru atau pape tapi nak laptop ni pulih je..saya nak buat assignment..tolong tolong..sangat susah hati ni..

My Al_Kisah





Assalamualaikum...
hye... =)
saya suka berbaju kurung..saya juga suka bertudung..saya suka senyum..saya suka ketawa tapi xsuka nampak gigi sebab gigi saya ada gigi arnab..tapi ada orang kata gigi arnab saya nampak cute bila senyum..hehehehehe =P
saya sukakan adat Melayu..saya suka jadi ayu n be myself..
saya nak jadi baek sampai mati...taknak penat buat kebaikan...tapi semenjak kebelakangan ni, saya dah penat untuk senyum, dah penat untuk berbicara, dah penat untuk beramah mesra kerana serik di fitnah dan dikenakan..
tetapi lagi penat jadi macamni, lelah bila bibir xmampu mengukir senyuman kerna terasa terlalu matang dan dewasa merunsingkan...
saya penat melukakan hati insan yang saya sayang..saya juga penat dilukai...saya terasa sangat jahat dan kejam bila melihat hati insan yang saya sayangi pedih, terasa nak pergi jauh terus dan berikan dia peluang untuk menjalani hidup laen tanpa memikirkan saya..tapi saya tak mampu..saya tidak petah untuk melupakan dan pergi jauh dari oraang yang saya sayang..semakin hari semakin sakit..Gastrik pun dah semakin melampau sekarang..nak kata makan, makan tapi datang jugak si gastrik tu..sakit kepala tiba-tiba dah hilang tetapi pening kepala slalu datang pulak..hurm...
saya nak tersenyum seperti dulu..dan aktive seperti dulu..ceria seperti dulu dan paling penting kreatif seperti dulu...God, Please...help me..blessing me..
Ya Allah..Bukakanlah pintu rezeki padaku..Tetapkanlah hatiku hanya padaMu..dan sucikanlah kaseh sayangku pada insan yang Kau jodohkan padaku tanpa berpaling pada cinta Mu yang satu...Amin...
Serikanlah wajahku agar insan-insan disekelilingku selesa serta ringan beban mereka walaupun hatiku senantiasa bergelora..ku tahu, bahagia itu tidak berpanjangan serta gelora itu tidak berterusan... Ku yakin Sinar bahagi akan kelihatan suatu hari nanti..=)

Wednesday, December 14, 2011

My Art Work _ Poster Larian Amal

Assalamualaikum...
nie poster Larian Amal aktiviti di Universiti Malaysia Kelantan..
Masa ni saya jadi AJK media & Photografi.. Tetapi di sebabkab sibuk, saya sempat buat poster je..okey x?hehehehe

Projek : Kerja Amal utk aktiviti Universiti
Skill : Adobe Photoshop Cs5

Tuesday, December 13, 2011

Trip Class Communication Visual (class & Dr.Abdullah Sanie)

ni kat depan media prima...tringin jugak la nak bekerja dalam ni...hehehehe agak best




atas ni kat dalam Galeri Shah Alam..Kebanyakan Profesor dan lecture UNISEL punya karya..
cikpah, haryatie, dila


Hye..haaa..ni member's class..hari-hari dalam class wajah2 inila..hehehe Hope u all semua berjaya yaa =)
Masa ni dekat dalam Studio Last Editing Film. ( FINAS ) Studio pun macam pawagam dah.. memang sempoi dalam ni..besar dan banyak unik operasi.. dan memang agak mencabar kerja-kerja dia.. susah nak bersuamila kalau kerja sini..busy memanjang..hehehehe





Monday, November 21, 2011

My Artwork_2D Animation Character













Projek : Semester 5, Projek 1, 2011

Subjek : 2D Animation

Tajuk : Character Animasi 2D

Skill : Adobe Ilustrator









My Artwork_

My ArtWork_3D Animation



Projek : Semester 5 , Projek 2 2011


Tajuk : 3D Animation


Subjek : 3D Modeling


Skill : Maya

My ArtWork _ Centre Spread

Assalamualaikum..
hye... (^.^)


Projek : Projek 1 Semester 5 2011

Subjek : Komunikasi Visual

Tajuk : Centre Spread (Halaman tengah2 majalah)

Majalah Kosmetik

Teknik : Sketching, Photografi, Adobe Ilustrator Cs5

Alhamdulillah...berjaya di submit.. Tapi sayangnya yang teknik by hand / free hand ilustrasi lukisan dan marker rendering punya projek xsempat nak ambil gambar..

Thursday, September 1, 2011

Buka Puasa - 4 Elemen





ni muka2 ceria 4 elemen..muka lepas dah kenyang..


saja nak upload ni skali...nak camera 2 please..haha


kenyang dah masa nie..




SHOPPING KAT TAIPING SENTRAL

Abe, yati, pateen
ni singgah jap kat Taiping Sentral lepas mkn kat Doli tadi.


kat sini dari kiri ada una, lina, pateen, aku, ngn ikram.


lina, una, yati, paten

masa ni 27 08 2011
dah akhir2 puasa ni.. masa ni masing2 baru balek Taiping dan ada mula start cuti..xkira la kerja atau study, kami tetap berkumpul nak merapatkan siraturrahim =)
memang best..terima kaseh banyak2 kat insan2 yang menjayakan majlis ni dan insan yang banyak berjasa kat saya..xpayah nak sebut laa..segan...hehe
lepas kami pegi makan, kami pegi jalan2 kat dalam Taiping Sentral pulak..teman lina n pateen cari kasut.. saya, lina, paten, una, ikram, diqin ngan abe.. yang laen pegi karoeke..berpecah kat sini..kedai2 kat sana macam kami yang punya..kecoh betul..siap posing2 dalam kedai kasut pastu kuar buwat muka tak bersalah..penat salesgirl tu tunggu nak layan kami..hehe
mmg best =)

Wednesday, August 24, 2011

My Baby ~ Mr.White




My laptop --> HP Pavilion dv2 (white)

hurm.. hati saya sangat sedeh laa..
kipas lappy n prossessor dya rosak..
dah dihantar ke klinik laptop service di Taiping..
Dah 3 hari ni..tp spare part tak jumpa2 lagi..
Pekerja tu kata xbrani sikit nak baiki sebab model laptop ni limited edition..
pakai system dv2..skg dah kuar dv3.. xbanyak dah spare part dv2..
saya xbrapa nak faham, tapi buat-buat faham je laa..
xkira macamana asalkan laptop tu sihat balik..
boleh je pakai tapi cepat panas dan bau macam hangit.. risau system terbakar lagi susah kan..
bunyi pun dah macam enjin motoboat bila on..
lebih baek saya g hantar baiki sebelum balik kampus..
nanti dah start study xde laptop boleh jadi gila sbb kerja-kerja projek banyak menggunakan software2 ni..
Ya Allah permudahkan perjalanan diriku ini..
Murahkan laa rezeki hidupku ini.. Amin Ya Rabbal Alamin..
Sekarang dah nak dekat raya nie..
duwit memang tengah nak guna..
nak masuk sem baru tinggal kat kediaman baru lagi ni, banyak ongkos mau guna..
hope laptop tu xmrenget sangat laa..hurm..

tapi..saya memang rindukan My Mr. White tuuu....

Hope everything will be fine.. =)

Sunday, August 14, 2011

My Life in Taiping _ 4Elemen




Ini logo apa yee? hehe
Ini adalah logo Group 4 Elemen.. Saya ingat lagi macamana detik boley terjoin group happening ni.. Asalnya masa hari tu lepak2 minum air dekat Pelita dgn Mcd.. Dok skali dengan diorang.. Zai mintak tolong edit sikit logo untuk group diorang.. Dah kerja-kerja edit ni saya suka.. buat je laa..lagi pun mmg xde keje masa tu.. Lepas tu kan tiba2 rasa macam tersentuh pulak..Dorang ni mmg nampak gila2 ckit tp bab bekerjasama tu mmg ada.. senang nak bitaw certain2 part nampak budak2 ceria je tp certain2 part mmg matang..hehe
Masa saya tengah mengedit ni terdengar pulak dorg cerita tentang event2 group ni sampai nk p daftar kena reject pun ada..but its a normal laa... Yang pasti, saya ceria n hepi bila nampak dorg (^_^) Thanks to caer...dya banyak kenalkan saya kat member2 dya terutama 4E.. 4E ni ada group dalam Facebook taw..punya serius laa dorg ni sampai saya pun tertarik nak join.. Last skali join jgak.. (^_^)
4Elemen ni ada maksud tersendiri laa..nak habaq panjang sangat tapi mudah cerita bila cuti sem atau cuti umum kami boleh berkumpul, member2 group ni bole berkumpul skali kat Taiping n wat event..jadi cuti balik kampung tak la memboringkan.. Group ni ada yang masih skolah, bekerja n masih study.. Ni yang best, unik n pelbagai..jadi pengalaman n pengetahuan tak terbatas.. idea sentiasa macam pelangi... i like u all ! muahmuah hehe

Eh jap2.. last skali buat masa ni, logo yang terakhir warna merah tu jadi pilihan kami.. Kehidupan sentiasa berubah, mungkin satu hari nanti logo pun akan berubah,, xkisah pun asalkan persahabatan antara kami semua tidak berubah.. (^_^)

My Life in Taiping


Dah lama xupdate blog..sebab apa? pun tataw.. Mungkin sebab terlalu menghayati detik2 percutian di Taiping..
Ni gambar insan-insan yang memberikan memori dalam kehidupan saya di Taiping selama dalam percutian semester akhir tahun 2011 dari bulan 5 sampai 9.. (^_^)

Nak kata hafal nama semua org, tak brapa nak hafal laa..hehe
tapi yang saya kenal bermula dari kiri tu dipanggil emer, haziq, azim, abe, hafiz, amsyar, zai, milo, adeq, afiq , mai, affni, iqbal.. pastu yang baris atas sikit dari kiri dipanggil chaer, diqin, fendi, dik. Last skali yang barisan duduk tu dari kiri akama, saya, kakak..
(budak-budak kecik tu xtaw nama apa)hehe
Ada lagi insan2 laen tetapi diorang tak dapat datang ke Majlis Makan Malam Amal ni.. Berlangsung kat MPT pada 29.7.2011. Penuh dewan masa tu dengan para dinner dan group paling muda n fresh, group ini laa.. We Are "4 Elemen".. (^_^)
Event ni habes dalam sekitar jam 12.00..
Then kami semua pergi minum dekat satu kedai.. lagi bESSSSTTTt... ! Ada acara kena_pekena..hehe Nanti akan diceritakan..

Wednesday, July 6, 2011

nak tulis sikit


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥ Money says Earn me forget everything,
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥ Time says follow me forget everything,
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥ Future says struggle for me forget everything.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ¨¯`♥"ALLAH" simply says only remember Me and I will Give you everything.
╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸. ALLAH ♥

-------------------------------------------------------------------------------------------------
gambar saya lagi kat sni..mmg la..dah nama pun blog saya kan..hehehe
kali ni nak tulis pe ek? nak tulis nama insan2 yang saya sayang la..sebab malam ni saya rasa rindu sangat kat semua orang-orang yang saya sayang..siapakah mereke? mereka adalah insan2 yang istimewa bagi saya...dalam masa seminit nak tulis nama mereka yang terlintas decara langsung tanpa dipikirkan..1,2,3!
zaimatun asmah, abd raman, enson, kamarul, ,adhwa, chaer, syafwan,muazz dila, akma, meera, mimi, ipah, syafa, syukri, alif, zafran,imah, ali, ani. timah, ita, hariza, dekda, siti, nabila, nurul, fami. yani, ekin,is,umi, ina, meor, azizah, tipah, syafa, nurisha, idah, ramli, mariah, comel, manje,tah, kembar 3, tea, ein,khalida, yana, ika, ain, wan, wani, dia, dia, dan dia.. (nama yang laen xsempat nk bubuh sbb seminit je,sori hadoii)

teeeeeeeeeeeeeeettt!!! hadoi..bnyak lgi nk tulis tp xsempat.. dah la xikut turutan..pakat tulis je..tulis pun xbrapa laju..maksudnya kena improvekn lg la menaip ni...lepas dah tulis baca balik...tudia, nama famli, moyang, sepupu sepapat, saudra, kwn2, jiran, ckgu n nama kucing pun ada..hehehe dah ngntuk...td fesbok jap, tgk citer ngan mean game masih xberjaya wat mata ngantuk tp maen ingat2 nama dlm masa seminit bole pulak jd ngntok..bagusla cara ni..dapat buat saya ngantuk jugak akhirnya..dah pukul 3pagi..nak tido dulu... Nyte... =^_^=

My Art Work _im here with myself

Aku tahu apa yang aku lakukan...
Aku tahu apa yang aku mahukan...
Aku juga kenal siapa diriku...
Dalam ceriaku ada nakalku...
Dalam nakalku ada baekku...
Dalam baekku ada hatiku...
Dalam hatiku ada niatku...
Dalam niatku tersingkap siapa diriku...


kat mana saya ada..apa saya buat,,itu adalah saya..
saya tidak akan menipu diri saya sendiri dan saya tidak akan hipokrit..
saya pernah cakap kat diri sendiri nak jadi baek sampai mati.. mampukah?
hehe..xtawu level kehidupan takat mana..sifat ni xboleh diukur dengan pembaris..
setiap insan ada kebaikan dia sendiri dan ada negatif dia sendirikan..

This is not me ..
I already miss a chance ..
I've let go of an experience ..
friendship and love .. both important to me ..
I like the white dove that was "broken" wings in the air.
Who will save me ?? hurm..
(baru2 ni, ayat ni je berlegar2 dlm pala ni..ada sebabnya nak citer xboley sbb nt ada hati yang terasa..xsanggup hati org2 tersayang sakit..biarla termakan hati sendiri pun xpe sbb kita sendiri tawu mcmana nak ubati hati kita..tp klu kita xjaga hati kita sape nk jaga lg? sbnarnya ada jawapannya..) =_=

Entahla..semakin hari, semakin risaw..
pape pun, saya tetap bersyukur sebab rezeki datang tidak berhenti..
walaupun dalam keadaan macamni, saya masih dapat rasa nikmat bahagia.. =) thanks God...
Alhamdulilah...
tapi apa yang merisaukan, kesihatan semakin down.. satu persatu datang..tanda2 yang menggerunkan hari tu dah makin surut tapi ada tanda2 lain pulak..isaw2 tp insyaallah xde pape..
Ya Allah..daku berharap sangat kepadamu, dan ku panjatkan doa hanya kepada Mu,
Kau kayakanlah daku dengan ilmu pengetahuan,
Muliakanlah daku dengan Keimanan serta kesopanan..
dan Kau perelokanlah aku dengan kesihatan yang baek..amin...

senyumla selagi mampu tersenyum...
senyum boleh buat orang keliling turut tersenyum taw..macam ada "shock karen"..hehe
tapi kenapa ada ketika 2 orang tak mampu tersenyum dari hati ek? maybe org tu ada masalah kot..kesian dia..tapikan, masalah 2 mesti ujian yg turun dari Allah..dan setiap ujian ada hikmahNya..
Allah dah janji takkan menguji umatNya melebihi batasan kemampuan umatNya itukan?
Ya!!! mmg betul pun... (^_^)
jadi sama2 kita bersabar dan cuba menempuh segala dugaan yang datang dengan bijaksana..=)
(Ya Allah...jauhilah daku dari sebarang penyakit yang boleh membawa maut tragis..jika jalanku hampir kepenghujung,permudahkanlah pemergianku dan berikanlah daku kesempatan untuk bertaubat sesungguhNya kepadaMu..Ya Allah kuperlukan Keredhoaan dari padaMu dan berikanlah daku ketulusan serta kekuatan dalam kehidupan yang dipinjamkanMu ini kepadaku..


Monday, June 27, 2011


Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say
When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

(Bruno Mars Just The Way You Are)
Tak brapa nak menjadi..
tapi ni lukisan potret saya khas untuknya...
I really2 love her...
She is my everything..but i know, she don't believe it..
'coz i never let her know about this..why???
only me n God know this.. (^_^)

Wednesday, June 1, 2011

My Art Work _ Simple treaning_Myself


Lukisan Tangan _ Myself



Gambar Edit _ Photoshop



Gambar Asal _ Mr.Wann Photographer


Assalamualaikum.. hari ni saya wat latihan cikit-cikit menggunakan photoshop dan menggunakan manual lukisan tangan.. Tak nak melukis merosot dan ketinggalan teknologi jadi saya try guna dua-dua media ni.. Setelah sekian lama xmelukis gambar sendiri,kali ni cuba-cuba lukis..tak nampak real tapi boleh la dijadikan latihan..hihi (^.^)

Sebenarnya, gambar ni dah lama diambil tapi xla lama sangat..baru la jgak..hihi..hari ni hati saya tengah tidak berapa tenang.. Jadi saya cuba renung sorang-sorang.. saya nak jadi yang terbaek untuk orang yang saya sayang..saya nak dia tak menyesal sayangi saya dan rasa bahagia ada saya disebelahnya sebab saya pun rasa macamtu.. jadi kepercayaan n ketulusan diperlukan.. saya belajar sedaya upaya untuk jadi matang dalam perhubungan, blajar mengalah dan memahami.. tapi rasanya masih ada lubang-lubang kekurangan sebab sharing masih kurang berlaku.. hurm.. tak pe, pelahan-pelahan.. bila sama2 memenuhi ruang 2, insyaallah lebih baek la ia..
Saya nak jadi baek sampai mati..Boleh ke? Saya xnak sakiti hati sape2 pun.. Boleh ke? Saya nak senangkan hati sape2 yang sayangi saya..Mampu ke saya? Saya nak sayang semua kehidupan Allah ciptakan.. Mampukah saya? Andai kata saya sakit dan takan hidup lama, saya tetap nak bahagia dan nak terus tersenyum walaupun tahu hidup ni hanya sekajap..Tapi mampukah saya dan cukup kuat ke semangat saya untuk erus hidup seperti tak ada apa2 akan berlaku? Mampukah?? Harap Allah sentiasa tabahkan hati saya dan merahmati kehidupanku ini..amin.
Melalut pulakss...hihi sebenarnya apa yang saya rasa tak sampai dalam ni.. sebab tidak mahu ada orang yang mengetahui lebih tentang perasaan atau kehidupan saya..hehe sebab saya tak memerlukan alasan untuk hidup dan saya tidak memerlukan alasan untuk menyayangi insan..Nak tahu sebab apa syg kata cmni? sebab bagi saya hidup ini tidak memerlukn alasan krn semuanya ada hikmah yang nyata.. Bahaya taw klu hidup mencari alasan je, terlebih alasan akan jadi banyak berdalih..tapi mencari sebab kewujudan sesuatu benda atau perkara yang berlaku itu penting untuk mencari hakikat sebenar kehidupan dan bukan mencari alasan hidup untuk dijadikn penyelamat apa yang berlaku.. (~_^)

Friday, May 27, 2011

Isi ruangan _ Aishiteru

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saatku harus bersabar dan bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sulit untuk ku jalani
Hidup dalam bersendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari pegantimu Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat saja tiada khabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan sesuatu jawapan pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam fikiran ku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama dengan kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh Namun hati kita selalu dekat

Bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan Aishiteru

Saatku sendiri pikiran melayang terbang perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah Ku mohon kau kembali

Kimita touko kitemo (meskipun kamu jauh)
kiminoi shuaga sinagaru tala (aku tetap mengingatimu selalu)
shiniteruyo, shiniteruyo...(percayalah, percayalah)



Monday, May 23, 2011

My Art Work _Potrait

Potrait - Hanan Merangkak



Alhamdulilah.. siap dua lukisan... (^.^)
penat... tido dulu la..zzzzzz

Tuesday, May 17, 2011

I miss My Family..very much

Hari ni nak cuba wat ARTWORK lagi..tapi nak berkarya dalam penulisan pulak..hihi

Tidak perlu dikuis-kuis gambaran dulu,
tidak perlu digamit-gamit kenangan dulu,
tidak perlu dicakar-cakar ingatan dulu,
usah risau memori dahulu akan menjelma tanpa dirayu..

Sebuah kebahagiaan yang suci itu,
sukar untuk dilupakan begitu sahaja,
walaupun kemarau melanda berabad lamanya,
walaupun taufan menjelma menyapu segalanya,
namun ia tetap harum bagai mewangi bunga
Selagi keimanan masih bertakhta di dada...

keluargaku..
daku rindu padamu..
jahil jika daku melupakanmu..

keluargaku..
maafkanlah daku,
jika dikejauhan ini ada keabaian dariku..

keluargaku..
walaupun kini jarang berkumpul bersatu
ku mohon keluargaku tabah mengharungi onak liku..

keluargaku..
kupinta kepadamu
teguhkan keimanan terhadap Allah yang satu
kerna itu yang membolehkan kita di berkati dan Direstu..

Keluargaku...
tidak ada puisi indah dapat ku syahdukan
melainkan ungkapan betapa ku rindu dan sayang padamu...

Thursday, May 12, 2011

My Art _ Shadow Mirrow

ollaw..
Never be BETRAY..
Kali ni mood tgh xbrapa baik...xde feeling nak edit ckit tapi jiwa nak berkarya tgh ada. Jadi saya cuba je la..hehe Dah lama nak wat macam Poster tapi nak gabung dengan cover kulit buku tengah terselak..Harap nampak cikit artwork ni macamtu..hehe Lepas 2 nak bagi nampak lain ckit wat macam mirrow ckit..duplicate n flip je ni pastu tambah effect2 n adjusment ckit..last skali edit2 bagi nampak "comot" ckit...hihi
Best dan sakit mata lama2 ngadap laptop ni.. =P

Wednesday, May 11, 2011

Photoshop tempat berkarya selepas lukis manual

Assalamualaikum.. (^.^)
siap jgak satu lagi..xde idea masa2 akhir nak wat editing yang ni tapi ada masa terluang..
Jadi sempoikan je la bagi siap..hehe..
Hingat nak wat macam cover depan web untuk editing photoshop..ok ke x ek? nampak cikit2 tak macam tu? nanti nak try lagi la.. tapi kan agak sedeh la..bila dah sokmo guna Photoshop ni, tangan jadi keras pula nak melukis secara manual..macamana ni yer...hurm.. Alasan je kan, nak kena cubit tangan ni sbb pandai-pandai je kasi alasan macam ni..hihi
Jadi, lepas ni nak cuba guna teknik manual pula la..hihi =)

Wednesday, April 13, 2011

My Art - Potrait : Subjek - Him

Hari ini ku paksakan jari-jemari ku memanaskan enjinnya agar dapat melonggarkan sendi-sendi jari yang dah lama berkarat ini.. Nak mulakah sesuatu amat berat,tapi bila dah mula susah pula nak berhenti..
Thanks kepada model ini.. dan maaf yer kalau ada banyak kekurangan pada kerja tanganku.
Alhamdulilah..ciap jugak dalam masa sehari.. Walaupun xperfect tp ok la untuk langkah permulaan untuk melukis semula..(^,^)
inspirasi : Dia (Syafwan Sahuddin)
13 April 2011
1st anniversary's Day..

Karya by Nor Hayati Abd Raman


Monday, April 4, 2011

Mengorak Keselesaan Detik ini




Assalamualaikum..
hehe (^,^) ni gambar2 wktu dalam class.. Subjek yang dipelajari masa ni tentang photography..baru try2 lighting posisi masa ni.. nice..study benda baru..ada banyak lagi tapi tak sempat nak masukkan..hihihi

Text