Followers

Friday, May 27, 2011

Isi ruangan _ Aishiteru

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saatku harus bersabar dan bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sulit untuk ku jalani
Hidup dalam bersendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari pegantimu Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat saja tiada khabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan sesuatu jawapan pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam fikiran ku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama dengan kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh Namun hati kita selalu dekat

Bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan Aishiteru

Saatku sendiri pikiran melayang terbang perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah Ku mohon kau kembali

Kimita touko kitemo (meskipun kamu jauh)
kiminoi shuaga sinagaru tala (aku tetap mengingatimu selalu)
shiniteruyo, shiniteruyo...(percayalah, percayalah)



Monday, May 23, 2011

My Art Work _Potrait

Potrait - Hanan Merangkak



Alhamdulilah.. siap dua lukisan... (^.^)
penat... tido dulu la..zzzzzz

Tuesday, May 17, 2011

I miss My Family..very much

Hari ni nak cuba wat ARTWORK lagi..tapi nak berkarya dalam penulisan pulak..hihi

Tidak perlu dikuis-kuis gambaran dulu,
tidak perlu digamit-gamit kenangan dulu,
tidak perlu dicakar-cakar ingatan dulu,
usah risau memori dahulu akan menjelma tanpa dirayu..

Sebuah kebahagiaan yang suci itu,
sukar untuk dilupakan begitu sahaja,
walaupun kemarau melanda berabad lamanya,
walaupun taufan menjelma menyapu segalanya,
namun ia tetap harum bagai mewangi bunga
Selagi keimanan masih bertakhta di dada...

keluargaku..
daku rindu padamu..
jahil jika daku melupakanmu..

keluargaku..
maafkanlah daku,
jika dikejauhan ini ada keabaian dariku..

keluargaku..
walaupun kini jarang berkumpul bersatu
ku mohon keluargaku tabah mengharungi onak liku..

keluargaku..
kupinta kepadamu
teguhkan keimanan terhadap Allah yang satu
kerna itu yang membolehkan kita di berkati dan Direstu..

Keluargaku...
tidak ada puisi indah dapat ku syahdukan
melainkan ungkapan betapa ku rindu dan sayang padamu...

Thursday, May 12, 2011

My Art _ Shadow Mirrow

ollaw..
Never be BETRAY..
Kali ni mood tgh xbrapa baik...xde feeling nak edit ckit tapi jiwa nak berkarya tgh ada. Jadi saya cuba je la..hehe Dah lama nak wat macam Poster tapi nak gabung dengan cover kulit buku tengah terselak..Harap nampak cikit artwork ni macamtu..hehe Lepas 2 nak bagi nampak lain ckit wat macam mirrow ckit..duplicate n flip je ni pastu tambah effect2 n adjusment ckit..last skali edit2 bagi nampak "comot" ckit...hihi
Best dan sakit mata lama2 ngadap laptop ni.. =P

Wednesday, May 11, 2011

Photoshop tempat berkarya selepas lukis manual

Assalamualaikum.. (^.^)
siap jgak satu lagi..xde idea masa2 akhir nak wat editing yang ni tapi ada masa terluang..
Jadi sempoikan je la bagi siap..hehe..
Hingat nak wat macam cover depan web untuk editing photoshop..ok ke x ek? nampak cikit2 tak macam tu? nanti nak try lagi la.. tapi kan agak sedeh la..bila dah sokmo guna Photoshop ni, tangan jadi keras pula nak melukis secara manual..macamana ni yer...hurm.. Alasan je kan, nak kena cubit tangan ni sbb pandai-pandai je kasi alasan macam ni..hihi
Jadi, lepas ni nak cuba guna teknik manual pula la..hihi =)

Monday, May 9, 2011

My Art _Partten Mature


Oppppssss... (",)
Ni cubaan kedua untuk style yang sama.. Tapi ni lebih rilex dan jujur.. simple sikit tapi lebih cool dari editing sebelum ni.. Boleh x? Editing ni ada mesej nak disampaikan, cuba perhatikan gambar ni dengan gambar di bawah, style editing sama tapi konsep mesej ada yang berbeza.. Mesej yang nak disampaikan adalah tentang gaya perasaan dan situasi yang berlainan. Apa-apapun Thanks kepada photographer (pandai dye mengambil gambar mood gadis ini) hehehe weeekkksss =P

My Art _ Partten Cheerful

Hollaa..hehe
Ada masa free ni..tiba-tiba rasa nak practise edit Adobe Photoshop CS4..hehe
Tapi tataw nak edit tema apa n nak gambar macamana.. Ni gambar sebenar yang telah diedit banyak menggunakan Polygonal Lasso Tool n Adjustment Hue/Saturation.. Everything only in Photoshop..
Ni cubaan pertama untuk menggambarkan keceriaan.. Setiap perasaan mempunyai warna-warna tertentu.. Walaupun ada banyak kelemahan tapi saya rasa best dapat edit.. Everything ada nilai estetik tersendiri.. Bila saya happy melihat hasil karya saya, saya akan namakan itu sebagai Seni _ My Art Design. (^.^)

Text