Followers

Wednesday, June 1, 2011

My Art Work _ Simple treaning_Myself


Lukisan Tangan _ MyselfGambar Edit _ PhotoshopGambar Asal _ Mr.Wann Photographer


Assalamualaikum.. hari ni saya wat latihan cikit-cikit menggunakan photoshop dan menggunakan manual lukisan tangan.. Tak nak melukis merosot dan ketinggalan teknologi jadi saya try guna dua-dua media ni.. Setelah sekian lama xmelukis gambar sendiri,kali ni cuba-cuba lukis..tak nampak real tapi boleh la dijadikan latihan..hihi (^.^)

Sebenarnya, gambar ni dah lama diambil tapi xla lama sangat..baru la jgak..hihi..hari ni hati saya tengah tidak berapa tenang.. Jadi saya cuba renung sorang-sorang.. saya nak jadi yang terbaek untuk orang yang saya sayang..saya nak dia tak menyesal sayangi saya dan rasa bahagia ada saya disebelahnya sebab saya pun rasa macamtu.. jadi kepercayaan n ketulusan diperlukan.. saya belajar sedaya upaya untuk jadi matang dalam perhubungan, blajar mengalah dan memahami.. tapi rasanya masih ada lubang-lubang kekurangan sebab sharing masih kurang berlaku.. hurm.. tak pe, pelahan-pelahan.. bila sama2 memenuhi ruang 2, insyaallah lebih baek la ia..
Saya nak jadi baek sampai mati..Boleh ke? Saya xnak sakiti hati sape2 pun.. Boleh ke? Saya nak senangkan hati sape2 yang sayangi saya..Mampu ke saya? Saya nak sayang semua kehidupan Allah ciptakan.. Mampukah saya? Andai kata saya sakit dan takan hidup lama, saya tetap nak bahagia dan nak terus tersenyum walaupun tahu hidup ni hanya sekajap..Tapi mampukah saya dan cukup kuat ke semangat saya untuk erus hidup seperti tak ada apa2 akan berlaku? Mampukah?? Harap Allah sentiasa tabahkan hati saya dan merahmati kehidupanku ini..amin.
Melalut pulakss...hihi sebenarnya apa yang saya rasa tak sampai dalam ni.. sebab tidak mahu ada orang yang mengetahui lebih tentang perasaan atau kehidupan saya..hehe sebab saya tak memerlukan alasan untuk hidup dan saya tidak memerlukan alasan untuk menyayangi insan..Nak tahu sebab apa syg kata cmni? sebab bagi saya hidup ini tidak memerlukn alasan krn semuanya ada hikmah yang nyata.. Bahaya taw klu hidup mencari alasan je, terlebih alasan akan jadi banyak berdalih..tapi mencari sebab kewujudan sesuatu benda atau perkara yang berlaku itu penting untuk mencari hakikat sebenar kehidupan dan bukan mencari alasan hidup untuk dijadikn penyelamat apa yang berlaku.. (~_^)

No comments:

Post a Comment

Text