Followers

Wednesday, August 24, 2011

My Baby ~ Mr.White




My laptop --> HP Pavilion dv2 (white)

hurm.. hati saya sangat sedeh laa..
kipas lappy n prossessor dya rosak..
dah dihantar ke klinik laptop service di Taiping..
Dah 3 hari ni..tp spare part tak jumpa2 lagi..
Pekerja tu kata xbrani sikit nak baiki sebab model laptop ni limited edition..
pakai system dv2..skg dah kuar dv3.. xbanyak dah spare part dv2..
saya xbrapa nak faham, tapi buat-buat faham je laa..
xkira macamana asalkan laptop tu sihat balik..
boleh je pakai tapi cepat panas dan bau macam hangit.. risau system terbakar lagi susah kan..
bunyi pun dah macam enjin motoboat bila on..
lebih baek saya g hantar baiki sebelum balik kampus..
nanti dah start study xde laptop boleh jadi gila sbb kerja-kerja projek banyak menggunakan software2 ni..
Ya Allah permudahkan perjalanan diriku ini..
Murahkan laa rezeki hidupku ini.. Amin Ya Rabbal Alamin..
Sekarang dah nak dekat raya nie..
duwit memang tengah nak guna..
nak masuk sem baru tinggal kat kediaman baru lagi ni, banyak ongkos mau guna..
hope laptop tu xmrenget sangat laa..hurm..

tapi..saya memang rindukan My Mr. White tuuu....

Hope everything will be fine.. =)

Sunday, August 14, 2011

My Life in Taiping _ 4Elemen




Ini logo apa yee? hehe
Ini adalah logo Group 4 Elemen.. Saya ingat lagi macamana detik boley terjoin group happening ni.. Asalnya masa hari tu lepak2 minum air dekat Pelita dgn Mcd.. Dok skali dengan diorang.. Zai mintak tolong edit sikit logo untuk group diorang.. Dah kerja-kerja edit ni saya suka.. buat je laa..lagi pun mmg xde keje masa tu.. Lepas tu kan tiba2 rasa macam tersentuh pulak..Dorang ni mmg nampak gila2 ckit tp bab bekerjasama tu mmg ada.. senang nak bitaw certain2 part nampak budak2 ceria je tp certain2 part mmg matang..hehe
Masa saya tengah mengedit ni terdengar pulak dorg cerita tentang event2 group ni sampai nk p daftar kena reject pun ada..but its a normal laa... Yang pasti, saya ceria n hepi bila nampak dorg (^_^) Thanks to caer...dya banyak kenalkan saya kat member2 dya terutama 4E.. 4E ni ada group dalam Facebook taw..punya serius laa dorg ni sampai saya pun tertarik nak join.. Last skali join jgak.. (^_^)
4Elemen ni ada maksud tersendiri laa..nak habaq panjang sangat tapi mudah cerita bila cuti sem atau cuti umum kami boleh berkumpul, member2 group ni bole berkumpul skali kat Taiping n wat event..jadi cuti balik kampung tak la memboringkan.. Group ni ada yang masih skolah, bekerja n masih study.. Ni yang best, unik n pelbagai..jadi pengalaman n pengetahuan tak terbatas.. idea sentiasa macam pelangi... i like u all ! muahmuah hehe

Eh jap2.. last skali buat masa ni, logo yang terakhir warna merah tu jadi pilihan kami.. Kehidupan sentiasa berubah, mungkin satu hari nanti logo pun akan berubah,, xkisah pun asalkan persahabatan antara kami semua tidak berubah.. (^_^)

My Life in Taiping


Dah lama xupdate blog..sebab apa? pun tataw.. Mungkin sebab terlalu menghayati detik2 percutian di Taiping..
Ni gambar insan-insan yang memberikan memori dalam kehidupan saya di Taiping selama dalam percutian semester akhir tahun 2011 dari bulan 5 sampai 9.. (^_^)

Nak kata hafal nama semua org, tak brapa nak hafal laa..hehe
tapi yang saya kenal bermula dari kiri tu dipanggil emer, haziq, azim, abe, hafiz, amsyar, zai, milo, adeq, afiq , mai, affni, iqbal.. pastu yang baris atas sikit dari kiri dipanggil chaer, diqin, fendi, dik. Last skali yang barisan duduk tu dari kiri akama, saya, kakak..
(budak-budak kecik tu xtaw nama apa)hehe
Ada lagi insan2 laen tetapi diorang tak dapat datang ke Majlis Makan Malam Amal ni.. Berlangsung kat MPT pada 29.7.2011. Penuh dewan masa tu dengan para dinner dan group paling muda n fresh, group ini laa.. We Are "4 Elemen".. (^_^)
Event ni habes dalam sekitar jam 12.00..
Then kami semua pergi minum dekat satu kedai.. lagi bESSSSTTTt... ! Ada acara kena_pekena..hehe Nanti akan diceritakan..

Text