Followers

Wednesday, August 24, 2011

My Baby ~ Mr.White




My laptop --> HP Pavilion dv2 (white)

hurm.. hati saya sangat sedeh laa..
kipas lappy n prossessor dya rosak..
dah dihantar ke klinik laptop service di Taiping..
Dah 3 hari ni..tp spare part tak jumpa2 lagi..
Pekerja tu kata xbrani sikit nak baiki sebab model laptop ni limited edition..
pakai system dv2..skg dah kuar dv3.. xbanyak dah spare part dv2..
saya xbrapa nak faham, tapi buat-buat faham je laa..
xkira macamana asalkan laptop tu sihat balik..
boleh je pakai tapi cepat panas dan bau macam hangit.. risau system terbakar lagi susah kan..
bunyi pun dah macam enjin motoboat bila on..
lebih baek saya g hantar baiki sebelum balik kampus..
nanti dah start study xde laptop boleh jadi gila sbb kerja-kerja projek banyak menggunakan software2 ni..
Ya Allah permudahkan perjalanan diriku ini..
Murahkan laa rezeki hidupku ini.. Amin Ya Rabbal Alamin..
Sekarang dah nak dekat raya nie..
duwit memang tengah nak guna..
nak masuk sem baru tinggal kat kediaman baru lagi ni, banyak ongkos mau guna..
hope laptop tu xmrenget sangat laa..hurm..

tapi..saya memang rindukan My Mr. White tuuu....

Hope everything will be fine.. =)

Wednesday, August 17, 2011

My Smile (^_^)

Hari ni berjaya tak tidow slepas sahur dan subuh..
Buat pe je? Bukak facebook.. comment, bukak gambar2 org.. curik pastu edit, last bawak ke blog..hhehehe (^_^)
Pagi-pagi tadi kan, saya ada terpikat kat tiga gambar dari friend perempuan dan satu gambar dari friend laki.. semua dalam keadaan senyum2 jaa..tp paling menarik gambar lelaki posing ngan kawan-kawan dya..siap senyum lagi..susah kot nak dapat macamni.. selalunya gurls yang slalu tgkap gambar smile chill2 ni..nampak sweet je klw senyum mnjadi.. gambar ni saya bagi markah A sbb mmg nampak cute..kalah gambar2 laen yang saya curik..ni dah mcm iklan colgate pun ada..hehe saya sukeeeeee sngt.. Bole nampak lengan boy kat tengah tu tgh tangkap gambar kan..hehe(^_^) dulu, saya pun ada gambar macamni ngan sahabat-sahabat baek tapi gambar-gambar tu dah ilang..agak sedey laa... =(
Buat saya, sebuah persahabatan itu amat lah berharga.. tetapi selalunya sahabat2 ni xkekal lama sbb bukan setiap org ada perjalanan sama kan..mesti terpisah jgk, klw xlama sekejap kan..lumrah idop kan..biasa la tu... Tawu x? kawan dgn sahabat ni laen maksudnya bagi org yang tawu menilai perhubungan..saya paling benci org yang merosakan hubungan persahabatan ni..ish2..
pendusta dalam persahabatan adalah orang yang mementingkan diri sendiri..
nak cerita jadi panjang nanti..laen kali je laa..hehe

Persahabatan yang suci
Sukar untuk dilupakan
Walau kemarau melanda
Walau taufan menjelma
Namun ianya tetap segar
Bagaikan mewangi bunga..

My Dream ~


I love you
You love me
We're a happy family
with a great big hug
and a kiss from me to you
Want you say you love me too..
( My Love)



Assalamualaikum... (^_^)
tak tawu kenapa, malam ni rasa nak berblogging pulak..
sebelum blogging, saya suka edit gambar dulu..
kali ni saya edit gambar tentang intipati yang diidamkan dalam kehidupan ni..
Happy Family
dok tercari-cari ada tak gambar model yang boleh dijadikan famili..last2 amek gamba ni je la..
three person, : boy, girl n kid.. (look like in one family rite?)
erm..degree 4 ahun..sekarang dah abes 2 tahun..tinggal lagi 2tahun..
lepas ni nak kerja pastu xnak tunggu lama-lama, nak kawen laa..hehe (gatai)
nak kawen, nak ada famly sendiri.. bahagia hidup di atas bumi dan nak terjamin di akhirat sana nanti..
jadi pada insan yang menyayangi dan ingin peristerikan diri ini, masuk laa minang lepas saya tamat study dan mula bekerja ya..tamau tunggu lama-lama nanti ada orang lain sambar tatawww...hahaha
tapi yang berangan-angan hanya untuk memiliki diri ini semata-mata untuk DUNIAWI, maaf la..akanku bukak langkah seribu cuba lari dari pintu hati diredah ikut suka hati kamu nanti..hehehe
Dah banyak pengalaman saya pelajari.. Banyak perjalanan hidup dah diterokai.. Ini semua bagaikan pengalaman hidup dan pelajaran dalam kehidupan.. Melalui ni, ujung sudut hati tak sabar-sabar nak ada family sendiri..
nak disayangi dan nak menyayangi..pastu nak didik anak2.. adeehhh.. susah nak luah.. alaaa..
nak ada keluarga yang harmoni, bijak dalam menyelesaikan cabaran yang datang, keluarga yang dihormati, berjaya, disegani, yang penting idup dirahmati dan diberkatiNya..baru dapat rasa nikmat bahagia tuu..(^_^)
laen-laen, nak ada rumah sendiri, nak ada kreta sorang sebijik.. rumah ada balcony, nak ada tab mandi skali..
(tension2 bole berendam ngan suami.hahaaha)
tak lupa ruang untuk lanskap kena ada skali.. nak rumah warna puteh tp dalam bilik warna merah romantik..hehehe perhiasan rumah nak ada cermin besar, perhiasan ayat2 suci xbole tinggal walaupun reka bentuk umah alaa moden..hehe tapi tamau mewah2, nak sederhana je..mewah-mewah nanti ramai orang kacau..pembaziran nanti Allah marah.. kadang-kadang boleh lalai kalau terlebih senang ni.jadi biar selesa dan sederhana..asalkan hidup ada intipti dan berkualiti dunia dan akhirat nanti (^_^)
This is my wishing ~~~~


Sunday, August 14, 2011

My Life in Taiping _ 4Elemen




Ini logo apa yee? hehe
Ini adalah logo Group 4 Elemen.. Saya ingat lagi macamana detik boley terjoin group happening ni.. Asalnya masa hari tu lepak2 minum air dekat Pelita dgn Mcd.. Dok skali dengan diorang.. Zai mintak tolong edit sikit logo untuk group diorang.. Dah kerja-kerja edit ni saya suka.. buat je laa..lagi pun mmg xde keje masa tu.. Lepas tu kan tiba2 rasa macam tersentuh pulak..Dorang ni mmg nampak gila2 ckit tp bab bekerjasama tu mmg ada.. senang nak bitaw certain2 part nampak budak2 ceria je tp certain2 part mmg matang..hehe
Masa saya tengah mengedit ni terdengar pulak dorg cerita tentang event2 group ni sampai nk p daftar kena reject pun ada..but its a normal laa... Yang pasti, saya ceria n hepi bila nampak dorg (^_^) Thanks to caer...dya banyak kenalkan saya kat member2 dya terutama 4E.. 4E ni ada group dalam Facebook taw..punya serius laa dorg ni sampai saya pun tertarik nak join.. Last skali join jgak.. (^_^)
4Elemen ni ada maksud tersendiri laa..nak habaq panjang sangat tapi mudah cerita bila cuti sem atau cuti umum kami boleh berkumpul, member2 group ni bole berkumpul skali kat Taiping n wat event..jadi cuti balik kampung tak la memboringkan.. Group ni ada yang masih skolah, bekerja n masih study.. Ni yang best, unik n pelbagai..jadi pengalaman n pengetahuan tak terbatas.. idea sentiasa macam pelangi... i like u all ! muahmuah hehe

Eh jap2.. last skali buat masa ni, logo yang terakhir warna merah tu jadi pilihan kami.. Kehidupan sentiasa berubah, mungkin satu hari nanti logo pun akan berubah,, xkisah pun asalkan persahabatan antara kami semua tidak berubah.. (^_^)

My Life in Taiping


Dah lama xupdate blog..sebab apa? pun tataw.. Mungkin sebab terlalu menghayati detik2 percutian di Taiping..
Ni gambar insan-insan yang memberikan memori dalam kehidupan saya di Taiping selama dalam percutian semester akhir tahun 2011 dari bulan 5 sampai 9.. (^_^)

Nak kata hafal nama semua org, tak brapa nak hafal laa..hehe
tapi yang saya kenal bermula dari kiri tu dipanggil emer, haziq, azim, abe, hafiz, amsyar, zai, milo, adeq, afiq , mai, affni, iqbal.. pastu yang baris atas sikit dari kiri dipanggil chaer, diqin, fendi, dik. Last skali yang barisan duduk tu dari kiri akama, saya, kakak..
(budak-budak kecik tu xtaw nama apa)hehe
Ada lagi insan2 laen tetapi diorang tak dapat datang ke Majlis Makan Malam Amal ni.. Berlangsung kat MPT pada 29.7.2011. Penuh dewan masa tu dengan para dinner dan group paling muda n fresh, group ini laa.. We Are "4 Elemen".. (^_^)
Event ni habes dalam sekitar jam 12.00..
Then kami semua pergi minum dekat satu kedai.. lagi bESSSSTTTt... ! Ada acara kena_pekena..hehe Nanti akan diceritakan..

Text