Followers

Thursday, December 29, 2011

My_Diary_Blogger

Malam ni
Malam ni sedeh lgi..penat kalau sedeh je dan sangat sakit hati bila dapat rasa orang disekeliling sedih serta terluka dengan sikap berahsiaku..tapi aku xnak sebarang pergaduhan berlaku..hmmm..

Tuesday, December 27, 2011

My Diary_Blogger

Hari ni aku tewas lagi dengan air mata..petang berborak dengan ibu..malam pula berborak dengan abah..ibu berpesan suruh bersabar..ingat peristiwa dulu dan usah biarkan berulang lagi..ambil peluang yang kedua ini dengan sebaiknya..ibu nak aku berkahwin bila dah tamat study dengan si dia..pilihan ibu yang slalu keceritakan n kenalkan..segalanya yang patut tentang si dia, aku ceritakan kepada ibu agar ibu dapat juga memberikan nasihat serta pandangan dan restunya juga penting untukku..ibu merestui jika hubunganku dengannya tapi bagaimana dengan abah ? Malam tadi keluar dengan abah dan adik bongsu..kami pi beli baju skolah adik..almaklumla, skolah dah nak bermula..school come back ! Hehehe.. Tiba2 abah kata..nanti dah abes study, kerja sampai 5 ke 6 bulan baru nikah..cari duwit ckit dlu bagi stabil nti si suami tak la susah sangat..dan cari laki yang boleh berkrompromi..maksudnya, boleh berkrompromi bagi ruang untuk kerja kat lua..abah kate, aku kena kerja jugak..kena bayar duwit ptptn dulu..untuk beli kreta n aset persendirian n semestinya nak ringankan beban ibu..so, ayah kata kalau jumpa laki yang cemburu buta dan jenis xbagi kerja..lupakan sahaja kecuali kalau laki tu gaji beribu2..sampai xbagi kerja..hehehe..abah nak dalam perhubungan aku n suami ada tanggujawab n tugas masing-masing..ada sebab kenapa abah kata camtu..lagipun, aku kan study..jadi agak rugi jika lepas degree kahwin dan trus dok umah..ilmu tak berkembang lak nti..heehhe..mana satu nak ikut ni? Kahwin lepas study atau biar kukuh pendapatan dulu?
Tengoklah gane..kita planning je tapi Allah yang menentukan..aku nak seorang laki itu dapat memimpin aku utk mengecapi kebahagiaan dunia n akhiray..kalau stakat nak hot-hot n cari kesenangan kat dunia je..xpayah la..terima kaseh je banyak2..smoga jalan ku dipermudahkanNya..aminn..
Kepada insan yang ku sayangi..tidak kira apa yang berlaku..kaseh sayangku kepadamu tidak akan ku lupai kerna aku amat menyayangimu seadanya dan sepenuhnya setanding dengan cinta insan kepada insan..dan hanya pada Illahi merupakan cinta abadi n agung..tiad asiapa yang berhak merampasnya dan mempermaenkan perasaan ini..

Friday, December 23, 2011

My_Diary_Blogger

Harini 23Disember2011..awal pagi dari umah Bachok ke umah mimi di sebelah Tesco..apetah nama kawasan umah mimi, keterlupaan la pulak..hehehe apa yang nak diceritakan, aku dapat pengalaman baru..maen dengan anak kambing..bukan anak tapi baby kambing..kembar tiga tu..cukup manje..macam anak kucing..first time kowt aku pegang mcm hari ni..sebelum ni bukan pernah belai kambing tapi kena tanduk dek ibu kambing ada la sampai terkupas kulit perut..┅┄:pƗƗe̲̅e̲̅²≈\=D/ƗƗe̲̅e̲̅²•⌣•
Pengalaman kedua pulak..aku pegi umah cik ipah, kat Kota Jembal..sangat mengantok sebab bangun awal pagi bawak moto..perjalanan dalam sejam..mane xpenat..kebas abes semua badan..pastu yang bestnya, aku terimbas kembali zaman budak2 aku..sebab masa kat umah ipah. Anak2 saudara ipah atau budak2 ramai la jgak..dorg maen "Lubang Tikus"..hahaha lucu la sbb dulu pun aku maen jgk..hehehe yang best, ada budak kecik baru lepas tujuh hari kena sunat pun maen skali..siap pakai pelekat lagi..adik oiii..bentan kang baru taw..hehehe I never forget my chillhood..so sweet n naugty..hehehehe

Monday, December 19, 2011

My Lappy..

Sangat sedeh dan risau..pagi ni bukak2 laptop ada problem..tunggu nak dekat stengah jam pun masih Starting Windows..Aduh..baru je format..nape cmni..tgh xde duwit ni..jangan la wat hal..banyak kerja tak disettlekan lagi ni..jangan la failure configuring windows updates je..xde ke putera kayangan yang reti perbaiki laptop ni? Xnak laptop baru atau pape tapi nak laptop ni pulih je..saya nak buat assignment..tolong tolong..sangat susah hati ni..

My Al_Kisah





Assalamualaikum...
hye... =)
saya suka berbaju kurung..saya juga suka bertudung..saya suka senyum..saya suka ketawa tapi xsuka nampak gigi sebab gigi saya ada gigi arnab..tapi ada orang kata gigi arnab saya nampak cute bila senyum..hehehehehe =P
saya sukakan adat Melayu..saya suka jadi ayu n be myself..
saya nak jadi baek sampai mati...taknak penat buat kebaikan...tapi semenjak kebelakangan ni, saya dah penat untuk senyum, dah penat untuk berbicara, dah penat untuk beramah mesra kerana serik di fitnah dan dikenakan..
tetapi lagi penat jadi macamni, lelah bila bibir xmampu mengukir senyuman kerna terasa terlalu matang dan dewasa merunsingkan...
saya penat melukakan hati insan yang saya sayang..saya juga penat dilukai...saya terasa sangat jahat dan kejam bila melihat hati insan yang saya sayangi pedih, terasa nak pergi jauh terus dan berikan dia peluang untuk menjalani hidup laen tanpa memikirkan saya..tapi saya tak mampu..saya tidak petah untuk melupakan dan pergi jauh dari oraang yang saya sayang..semakin hari semakin sakit..Gastrik pun dah semakin melampau sekarang..nak kata makan, makan tapi datang jugak si gastrik tu..sakit kepala tiba-tiba dah hilang tetapi pening kepala slalu datang pulak..hurm...
saya nak tersenyum seperti dulu..dan aktive seperti dulu..ceria seperti dulu dan paling penting kreatif seperti dulu...God, Please...help me..blessing me..
Ya Allah..Bukakanlah pintu rezeki padaku..Tetapkanlah hatiku hanya padaMu..dan sucikanlah kaseh sayangku pada insan yang Kau jodohkan padaku tanpa berpaling pada cinta Mu yang satu...Amin...
Serikanlah wajahku agar insan-insan disekelilingku selesa serta ringan beban mereka walaupun hatiku senantiasa bergelora..ku tahu, bahagia itu tidak berpanjangan serta gelora itu tidak berterusan... Ku yakin Sinar bahagi akan kelihatan suatu hari nanti..=)

Wednesday, December 14, 2011

My Art Work _ Poster Larian Amal

Assalamualaikum...
nie poster Larian Amal aktiviti di Universiti Malaysia Kelantan..
Masa ni saya jadi AJK media & Photografi.. Tetapi di sebabkab sibuk, saya sempat buat poster je..okey x?hehehehe

Projek : Kerja Amal utk aktiviti Universiti
Skill : Adobe Photoshop Cs5

Tuesday, December 13, 2011

Trip Class Communication Visual (class & Dr.Abdullah Sanie)

ni kat depan media prima...tringin jugak la nak bekerja dalam ni...hehehehe agak best




atas ni kat dalam Galeri Shah Alam..Kebanyakan Profesor dan lecture UNISEL punya karya..
cikpah, haryatie, dila


Hye..haaa..ni member's class..hari-hari dalam class wajah2 inila..hehehe Hope u all semua berjaya yaa =)
Masa ni dekat dalam Studio Last Editing Film. ( FINAS ) Studio pun macam pawagam dah.. memang sempoi dalam ni..besar dan banyak unik operasi.. dan memang agak mencabar kerja-kerja dia.. susah nak bersuamila kalau kerja sini..busy memanjang..hehehehe





Text