Followers

Tuesday, December 27, 2011

My Diary_Blogger

Hari ni aku tewas lagi dengan air mata..petang berborak dengan ibu..malam pula berborak dengan abah..ibu berpesan suruh bersabar..ingat peristiwa dulu dan usah biarkan berulang lagi..ambil peluang yang kedua ini dengan sebaiknya..ibu nak aku berkahwin bila dah tamat study dengan si dia..pilihan ibu yang slalu keceritakan n kenalkan..segalanya yang patut tentang si dia, aku ceritakan kepada ibu agar ibu dapat juga memberikan nasihat serta pandangan dan restunya juga penting untukku..ibu merestui jika hubunganku dengannya tapi bagaimana dengan abah ? Malam tadi keluar dengan abah dan adik bongsu..kami pi beli baju skolah adik..almaklumla, skolah dah nak bermula..school come back ! Hehehe.. Tiba2 abah kata..nanti dah abes study, kerja sampai 5 ke 6 bulan baru nikah..cari duwit ckit dlu bagi stabil nti si suami tak la susah sangat..dan cari laki yang boleh berkrompromi..maksudnya, boleh berkrompromi bagi ruang untuk kerja kat lua..abah kate, aku kena kerja jugak..kena bayar duwit ptptn dulu..untuk beli kreta n aset persendirian n semestinya nak ringankan beban ibu..so, ayah kata kalau jumpa laki yang cemburu buta dan jenis xbagi kerja..lupakan sahaja kecuali kalau laki tu gaji beribu2..sampai xbagi kerja..hehehe..abah nak dalam perhubungan aku n suami ada tanggujawab n tugas masing-masing..ada sebab kenapa abah kata camtu..lagipun, aku kan study..jadi agak rugi jika lepas degree kahwin dan trus dok umah..ilmu tak berkembang lak nti..heehhe..mana satu nak ikut ni? Kahwin lepas study atau biar kukuh pendapatan dulu?
Tengoklah gane..kita planning je tapi Allah yang menentukan..aku nak seorang laki itu dapat memimpin aku utk mengecapi kebahagiaan dunia n akhiray..kalau stakat nak hot-hot n cari kesenangan kat dunia je..xpayah la..terima kaseh je banyak2..smoga jalan ku dipermudahkanNya..aminn..
Kepada insan yang ku sayangi..tidak kira apa yang berlaku..kaseh sayangku kepadamu tidak akan ku lupai kerna aku amat menyayangimu seadanya dan sepenuhnya setanding dengan cinta insan kepada insan..dan hanya pada Illahi merupakan cinta abadi n agung..tiad asiapa yang berhak merampasnya dan mempermaenkan perasaan ini..

No comments:

Post a Comment

Text