Followers

Monday, November 26, 2012

Photography _ Amrul & Farhana Cover Custom Album_Wedding

photography wedding

 Alhamdulillah, syukur atas nikmat yang diberikan Allah S.W.T.. 
Sepasang kekasih telah diijabkabulkan menjadi pasangan suami isteri yang sah.. Semoga Allah melimpah kurniakan keberkatan kepada pasangan suami isteri ni menuju kehidupan keluarga al- jannah.. Imamnya bernama Amrul Amin dan makmumnya bernama Nur Farhana.. Majlis resepsi ini berlangsung di Keramat, Kuala Lumpur..

Sangat seronok dapat bekerjasama dengan pasangan pengantin dan Tuan rumah iaitu Tuan Haji Aminuddin. Thanks bebanyak kepada Tuan Haji sebab memberikan kesempatan ni untuk saya dan partner saya mendapatkan pengalaman lagi dalam beridea dalam rencah dunia photography ni..
Panjang umur dan jika ada rezeki kita jumpa lagi yaa..maybe masa tu you all dah ada baby..hehe

Yeaa.. siap jugak cover custom album saya ni.. bukan takda masa nak buat tapi tak pandai nak curi masa sebelum ni..hehe Saya akan curi-curi masa lagi untuk edit yang selanjutnya., nak buat bisnes ni tapi banyak halangan sekarang.. adehh bukan bagi alasan laa tapi kenyataan.. takpe slow2 kayuh, kumpulkan kuderat dan kelengkapan and then pergi menjelajah dan rangkul peluang yang ada ^.^..
Doakan saya berjaya dan sentiasa kretif yaa and if you dont mind, please support me yaa..thanks
hehehe  =)



















Tuesday, November 20, 2012

Photography kat Zoo

04 NOVEMBER 2012
Nie adalah koleksi tangkapan saya..meh jenguk-jenguk..
Okay tak? hehe

Sexi takkkk????



Lumba lari dengan Zirafah ada peluang tak nak menang?



Unik, ada pink.. Warna pink tergolong dalam warna semula jadi jugak ^.^



Gajah



Moment Love.. Brani mamat cina ni kasi makan kat gajah ni..Pisang kecil..



Burung apakah ini ea?



Rusa kan ni? Bukan kancil..hehe ke kancil? hehe



Best Married Of The Year



TIGER !!!



I Love This Picture ! ^.^



Pak Belang Tanda Kawasan



Jom lariii laju2, tak perlu terbang deras2..hehe

Sunday, November 18, 2012

Zoo Negara ^.^


Zoo Negara Malaysia is managed by the Malaysian Zoological Society, a non-governmental organization established to create the first local zoo for Malaysians. Zoo Negara is now 48 years old and has matured into a well-known zoo all around the world. We have a total of over 5446 specimen from 476 species of mammals, birds, reptiles, amphibians and fish.

Zoo Negara covers 110 acres of land which is situated only 5km from the city of Kuala Lumpur. Over the years, the zoo has transformed itself to an open concept zoo with over 90% of its animals being kept in spacious exhibits with landscape befitting its nature. We are working in making sure that the old zoo concept is changed entirely. (copy & paste ni)

Assalamualaikum..

 Date : 04 November 2012
 Waktu : Petang
 Cuaca : Panas, Mendung, Hujan teruss...hehe

Hari ni saya nak practise shoot gambar taw..nak tawu siapakah modelnya? Tentunya haiwan-haiwan di  Zoo Negara..hehehe
Haiwan-haiwan kat zoo comil-comil lah..geram ooo..tapi hujan pulak, tanah jadi basah..huiyooo, bau najis-najis naek tuuu...rasa macam kenal je bau-bau tu, mesti kepunyaan gajah, kancil, lembu dan sebagainya..hehehe
Alhamdulillah, dapat jugak saya praktis tangkap gambar, tangkap gambar semua orang boleh tapi nak dapatkan moment dan pic terbaik agak susah taw sbb kena masukkan beberapa elemen dalam gambar tersebut supaya menarik hasilnya termasuk tone warna, kedudukan subjek atas komposisi garisan, fokus, cahaya, dll.  Saya nak cakap pun tak reti sebab dalam proses pembelajaran lagi ni..

Bila dah pergi zoo tiba-tiba terpikir semula, Kat dunia ni, ternyata bukan kita je taw makhluk Allah tapi ada makhluk-makhluk lain lagi termasuk yang tergolong dengan panggilan haiwan atau pun binatang. Allah telah bersabda bahawa sebaik-baik kejadian adalah kejadian ciptaan manusia..yang diberikan otak dan akal untuk berfikir..yang diberikan kewajiban untuk mengikuti perkara yang benar iaitu suruhannya dan yang diberikan larangan iaitu perkara-perkara yang batil agar kita menjauhinya..





 Cuba teka ni kai saper? hehehe cantikan ...sexyyyyy!!!



Wahai adik-adik, ni la Zirafah..tinggiiiii ooooo  (0.0)


Cun tak? Pink , Putih , Itam ^.^


Besarrrrrrrrrrr ooo gajah ni...!!


Here-here Jimbo.. Take this ! Aummm


Kesepian bersama bayangan..cewahhhhh..hehehe


Pelik masa ni sebab haiwan dalam gambar tu tengok ku masa nak amik gambar, taknak bergerak pun..


Best Of Couple This Year At Zoo Negara.. Hehehehehe


 Nie koleksi gambar yang saya tangkap yang saya rasa sonok tengok hasilnya sebab dapat amik mimik muka Pak Belang ngah berkerut..naseb baek tak leh rekod suara skali..sebab masa ni Pak Belang ni tgh mengaum taw..


Ni la Hariamau Belang Malaysia taw.. Pak Belang!!!
Cantik tak?


 Ngauuummmmm!!! Pak Belang cek kawasan dia ni..


Tentera burung tengah berjalan nak rebut makanan ni..isaw saya dirempuh..

Nak selit cikit gambar cek ni..hehehehe


 Nampak cool sikit tak? hehehe Rock Bebeh ! Yeahh


 Sempat lagi berposing dengan cik zirafah belakang sana..hehe

Sampai sini dulu lah, hurm tunggu-tunggu..nak bagi pesanan dan idea sikit.. bagi korang yang dah berkahwin dan dan mempunyai anak, luangkanlah masa bersama mereka dan keluarga.. sekali sekala bawak la datang sini, bagi anak-anak mengenali haiwan dan melihat rupa sebenar haiwan..tengok dalam tb je tak sama dengan depan-depan mata taw..korbankan sikit je wang ringgit, bagi kanak-kanak RM6, bagi dewasa RM 20..warga emas RM6 jugak..rasa malas nak bayar untuk dewasa, apalagi, nyamar je la jadi warga emas..make up putih2 berkedut kat muka dgn bongkok sikit..confirm lepas..hehehe
 nak hebat lagi try g Zoo Taiping, lagi mencabar..jalan pun luas dan panjang lagi.. Safary Night pun ada..hehehe (promote Taiping, maklumlah anak kelahiran Taiping, banyak kali dah g sana taw, best) Zoo Negara pun best jugak ^.^


Thursday, November 1, 2012

Raya Haji Outdoor 2012 (28.10.2012)


haryatie1989
Sibling
haryatie1989
Nak buat Love ni...tgk betoi2..jadi dah ni..hihihi

haryatie1989
Ada rahsia di antara kami ^.^

haryatie1989
Cheer.. ^.^

haryatie1989
He is a Kamarul Asman ( My Brother)

Merah gitu..hehe

haryatie1989
Miss Secret Finger

haryatie1989
Posing2..hehe


haryatie1989
Muhammad Adhwa (My younger brother)

haryatie1989
Puan Zaimatun Asmah (my LOvely mom)

Assalamualaikum...
Selepas puas makan daging korban di rumah, sampai rasa nak pitam kepala sebab kuwat makan sup dengan ngunyah2 daging yang lazat dimasak ibu..mana taknya, sup gear box versi daging korban..daging pun segar lagi..memang mengancam..setahun sekali makan gitu..mak aiiiiiiii, gatal idung terus bila dah makan, maklumla musim resdung skg..hehehehe..raya hari jumaat..sabtu baru makn sup daging..jadi keesokannya tu hari ahad kan? kami outing dulu..
 My abang la, ajak kuar pegi Lake Garden pulak pagi-pagi..Di sebabkan dah lama tak  pegi jadi jooooommmmm!!!! lagi pun malam nak balik ke KL dah..praktikal esok..

 Sampai-sampai kat Lake Garden kan, jumpa artis.. pergggghhhhh sexi tuuuu..!
Tapi saya kata, "xpayah bergambar dgn artis tu, sexi sangat".. Pastu abang sambung "dorang wat shooting filem la, tebal benorrrr dia make up"hehehe
nama artis tu dirahsiakan, tak penting pun...nasib baik family saya bukan jenis gila artis, tapi kalau aeron aziz atau asraf muslim kat situ, saya yang exited nak bergambar dengan dorang, (marah bini2 dorang nt) hehehehe

Lepas tu, kami masuk ke halaman kehijauan, amboiiiiii!!!! dorang galak posing suruh saya tangkap gambar.. Tangkap je la.. Alhamdulillah, keindahan Lake Garden masa tu masih indah..takde kekongtangan macam hari tu..rumput pun basah2 lagi..segar je rasa.. Saya rasa nak bawak orang-orang di sekeliling saya yang disayangi datang menikmati keindahan alam kat Lake Garden ni, tak percaya datangla sendiri tengok.. Ada pakcik jual aiskrim, beli n makan sambil nikmati aroma Tasik kat situ..memang asyik.. ~~~~~~~

Family saya jenis yang spoting dan open minded tapi garang jugak..orang utara kalau tak garang tu susah la nak cari..tapi bagus taw, ramah dan tegas..baru la stabil hidup..hari-hari bergurau senda,kalau tak ngusik memang tak sah..hehe tapi hari-hari jugak tegas bila dalam menjalankan tanggungjawab.. that my family.. =) 

Hari tu, saya terpikir, apa yang kita ada sekarang tak akan berlanjutan sampai masa akan  datang, mungkin semakin berkurang dan mungkin semakin bertambah..tiada yang kekal melainkan hanya Allah SWT.. begitu juga dengan kegembiraan hari-hari yang berlalu..tiada yang kekal, perkara yang masih diingati akan menjadi memori dalam kehidupan.. kesedihan tak akan berkekalan, kebahagiaan tak akan berpanjangan..hakiki Allah yang menjadi kebenaran..
Saya mencari kebahagiaan di dunia, dan mengejar bekalan untuk akhirat..
Saya mengharapkan dari Allah agar memberikan kebahagiaan kepada family saya dan golongkan mereka dalam golongan orang-orang yang beriman semasa hidup dan masa akan datng nanti..aminn...

Kita semua mesti sayangkan family kita kan, hargai mereka.. kalau tak pandai nak tunjukan depan mata, luahkan pada Allah dan berdoa pada Allah tentang kesihatan dan kehidupan mereka.. tahu tak, berdoa ketika lapang adalah satu amalan yang baik..tak yah tunggu derita baru nak berdoa.. =)
Ada peluang bersama family, try jadi terbaik dan seramah mungkin taw =)
okay.. assalamualaium..

Text