Followers

Thursday, November 1, 2012

Raya Haji Outdoor 2012 (28.10.2012)


haryatie1989
Sibling
haryatie1989
Nak buat Love ni...tgk betoi2..jadi dah ni..hihihi

haryatie1989
Ada rahsia di antara kami ^.^

haryatie1989
Cheer.. ^.^

haryatie1989
He is a Kamarul Asman ( My Brother)

Merah gitu..hehe

haryatie1989
Miss Secret Finger

haryatie1989
Posing2..hehe


haryatie1989
Muhammad Adhwa (My younger brother)

haryatie1989
Puan Zaimatun Asmah (my LOvely mom)

Assalamualaikum...
Selepas puas makan daging korban di rumah, sampai rasa nak pitam kepala sebab kuwat makan sup dengan ngunyah2 daging yang lazat dimasak ibu..mana taknya, sup gear box versi daging korban..daging pun segar lagi..memang mengancam..setahun sekali makan gitu..mak aiiiiiiii, gatal idung terus bila dah makan, maklumla musim resdung skg..hehehehe..raya hari jumaat..sabtu baru makn sup daging..jadi keesokannya tu hari ahad kan? kami outing dulu..
 My abang la, ajak kuar pegi Lake Garden pulak pagi-pagi..Di sebabkan dah lama tak  pegi jadi jooooommmmm!!!! lagi pun malam nak balik ke KL dah..praktikal esok..

 Sampai-sampai kat Lake Garden kan, jumpa artis.. pergggghhhhh sexi tuuuu..!
Tapi saya kata, "xpayah bergambar dgn artis tu, sexi sangat".. Pastu abang sambung "dorang wat shooting filem la, tebal benorrrr dia make up"hehehe
nama artis tu dirahsiakan, tak penting pun...nasib baik family saya bukan jenis gila artis, tapi kalau aeron aziz atau asraf muslim kat situ, saya yang exited nak bergambar dengan dorang, (marah bini2 dorang nt) hehehehe

Lepas tu, kami masuk ke halaman kehijauan, amboiiiiii!!!! dorang galak posing suruh saya tangkap gambar.. Tangkap je la.. Alhamdulillah, keindahan Lake Garden masa tu masih indah..takde kekongtangan macam hari tu..rumput pun basah2 lagi..segar je rasa.. Saya rasa nak bawak orang-orang di sekeliling saya yang disayangi datang menikmati keindahan alam kat Lake Garden ni, tak percaya datangla sendiri tengok.. Ada pakcik jual aiskrim, beli n makan sambil nikmati aroma Tasik kat situ..memang asyik.. ~~~~~~~

Family saya jenis yang spoting dan open minded tapi garang jugak..orang utara kalau tak garang tu susah la nak cari..tapi bagus taw, ramah dan tegas..baru la stabil hidup..hari-hari bergurau senda,kalau tak ngusik memang tak sah..hehe tapi hari-hari jugak tegas bila dalam menjalankan tanggungjawab.. that my family.. =) 

Hari tu, saya terpikir, apa yang kita ada sekarang tak akan berlanjutan sampai masa akan  datang, mungkin semakin berkurang dan mungkin semakin bertambah..tiada yang kekal melainkan hanya Allah SWT.. begitu juga dengan kegembiraan hari-hari yang berlalu..tiada yang kekal, perkara yang masih diingati akan menjadi memori dalam kehidupan.. kesedihan tak akan berkekalan, kebahagiaan tak akan berpanjangan..hakiki Allah yang menjadi kebenaran..
Saya mencari kebahagiaan di dunia, dan mengejar bekalan untuk akhirat..
Saya mengharapkan dari Allah agar memberikan kebahagiaan kepada family saya dan golongkan mereka dalam golongan orang-orang yang beriman semasa hidup dan masa akan datng nanti..aminn...

Kita semua mesti sayangkan family kita kan, hargai mereka.. kalau tak pandai nak tunjukan depan mata, luahkan pada Allah dan berdoa pada Allah tentang kesihatan dan kehidupan mereka.. tahu tak, berdoa ketika lapang adalah satu amalan yang baik..tak yah tunggu derita baru nak berdoa.. =)
Ada peluang bersama family, try jadi terbaik dan seramah mungkin taw =)
okay.. assalamualaium..

No comments:

Post a Comment

Text