Followers

Sunday, November 18, 2012

Zoo Negara ^.^


Zoo Negara Malaysia is managed by the Malaysian Zoological Society, a non-governmental organization established to create the first local zoo for Malaysians. Zoo Negara is now 48 years old and has matured into a well-known zoo all around the world. We have a total of over 5446 specimen from 476 species of mammals, birds, reptiles, amphibians and fish.

Zoo Negara covers 110 acres of land which is situated only 5km from the city of Kuala Lumpur. Over the years, the zoo has transformed itself to an open concept zoo with over 90% of its animals being kept in spacious exhibits with landscape befitting its nature. We are working in making sure that the old zoo concept is changed entirely. (copy & paste ni)

Assalamualaikum..

 Date : 04 November 2012
 Waktu : Petang
 Cuaca : Panas, Mendung, Hujan teruss...hehe

Hari ni saya nak practise shoot gambar taw..nak tawu siapakah modelnya? Tentunya haiwan-haiwan di  Zoo Negara..hehehe
Haiwan-haiwan kat zoo comil-comil lah..geram ooo..tapi hujan pulak, tanah jadi basah..huiyooo, bau najis-najis naek tuuu...rasa macam kenal je bau-bau tu, mesti kepunyaan gajah, kancil, lembu dan sebagainya..hehehe
Alhamdulillah, dapat jugak saya praktis tangkap gambar, tangkap gambar semua orang boleh tapi nak dapatkan moment dan pic terbaik agak susah taw sbb kena masukkan beberapa elemen dalam gambar tersebut supaya menarik hasilnya termasuk tone warna, kedudukan subjek atas komposisi garisan, fokus, cahaya, dll.  Saya nak cakap pun tak reti sebab dalam proses pembelajaran lagi ni..

Bila dah pergi zoo tiba-tiba terpikir semula, Kat dunia ni, ternyata bukan kita je taw makhluk Allah tapi ada makhluk-makhluk lain lagi termasuk yang tergolong dengan panggilan haiwan atau pun binatang. Allah telah bersabda bahawa sebaik-baik kejadian adalah kejadian ciptaan manusia..yang diberikan otak dan akal untuk berfikir..yang diberikan kewajiban untuk mengikuti perkara yang benar iaitu suruhannya dan yang diberikan larangan iaitu perkara-perkara yang batil agar kita menjauhinya..





 Cuba teka ni kai saper? hehehe cantikan ...sexyyyyy!!!



Wahai adik-adik, ni la Zirafah..tinggiiiii ooooo  (0.0)


Cun tak? Pink , Putih , Itam ^.^


Besarrrrrrrrrrr ooo gajah ni...!!


Here-here Jimbo.. Take this ! Aummm


Kesepian bersama bayangan..cewahhhhh..hehehe


Pelik masa ni sebab haiwan dalam gambar tu tengok ku masa nak amik gambar, taknak bergerak pun..


Best Of Couple This Year At Zoo Negara.. Hehehehehe


 Nie koleksi gambar yang saya tangkap yang saya rasa sonok tengok hasilnya sebab dapat amik mimik muka Pak Belang ngah berkerut..naseb baek tak leh rekod suara skali..sebab masa ni Pak Belang ni tgh mengaum taw..


Ni la Hariamau Belang Malaysia taw.. Pak Belang!!!
Cantik tak?


 Ngauuummmmm!!! Pak Belang cek kawasan dia ni..


Tentera burung tengah berjalan nak rebut makanan ni..isaw saya dirempuh..

Nak selit cikit gambar cek ni..hehehehe


 Nampak cool sikit tak? hehehe Rock Bebeh ! Yeahh


 Sempat lagi berposing dengan cik zirafah belakang sana..hehe

Sampai sini dulu lah, hurm tunggu-tunggu..nak bagi pesanan dan idea sikit.. bagi korang yang dah berkahwin dan dan mempunyai anak, luangkanlah masa bersama mereka dan keluarga.. sekali sekala bawak la datang sini, bagi anak-anak mengenali haiwan dan melihat rupa sebenar haiwan..tengok dalam tb je tak sama dengan depan-depan mata taw..korbankan sikit je wang ringgit, bagi kanak-kanak RM6, bagi dewasa RM 20..warga emas RM6 jugak..rasa malas nak bayar untuk dewasa, apalagi, nyamar je la jadi warga emas..make up putih2 berkedut kat muka dgn bongkok sikit..confirm lepas..hehehe
 nak hebat lagi try g Zoo Taiping, lagi mencabar..jalan pun luas dan panjang lagi.. Safary Night pun ada..hehehe (promote Taiping, maklumlah anak kelahiran Taiping, banyak kali dah g sana taw, best) Zoo Negara pun best jugak ^.^


No comments:

Post a Comment

Text